Farrow and Ball

Wij werken veel met het welbekende verf merk Farrow & Ball. Wij kunnen u het beste advies geven op locatie. Zo kunnen wij samen met u de juiste kleuren (sfeer) bepalen met daarbij de meest geschikte producten. Naar aanleiding hiervan kunnen wij voor u een geheel vrijblijvende offerte opstellen.

Bij Farrow & Ball is men erg nauwgezet in hun zoektocht om niet te evenaren verf te creëren sinds het bedrijf werd opgericht door verfpioniers John Farrow en Richard Ball. Hun passie leeft vandaag de dag voort in de door de jaren heen weinig veranderde recepturen en productieprocessen.

Farrow & Ball verven zijn echt ambachtelijk. Het zijn de hoge mate van pigmentering, de rijke bindmiddelharsen en de matheid van de belangrijkste ingrediënten die de kenmerkende overweldigende kleurdiepte creëren.

Farrow&Ball banner5

Met de matte krijt- en kalkverven, verkrijgbaar in 132 unieke en ongeëvenaarde kleuren voor elk interieur zijn Farrow & Ball bekend geworden. Van klassiek tot modern, deze krijt of kalk verf is een aanwinst voor uw interieur en exterieur.

Verf is volgens Farrow & Ball meer dan een laagje vernis. Er is een reden waarom de kleur Borrowed Light® exact de kleur is van zonlicht dat over schaduw valt. De verven voor binnen en buiten, en met moderne of klassieke uitstraling, zijn bedoeld om huizen mooier te maken.

Farrow&Ball banner6

De aandacht voor detail en uitstekende kwaliteit zijn de specialismen van Farrow & Ball en de pietluttige benadering naar elke batch verf, hoe groot of klein ook, zorgt ervoor dat de verven voldoen aan de obsessief hoge eisen. Dus of u nou 5 liter of 500 liter Elephant’s Breath® koopt, elk blik wordt met gelijke kieskeurigheid gecontroleerd voor uitstraling en kleurnauwkeurigheid.

De eigenzinnige kleurnamen zijn wereldvermaard – wie anders zou een verf vernoemen naar de adem van een olifant? Toch hebben de namen een betekenis en oorsprong, Dead Salmon bijvoorbeeld, komt uit een factuur voor schilderwerk aan de bibliotheek van Kedleston Hall in 1805, waarin het Dead eigenlijk stond voor de glansgraad van het type verf wat gebruikt was. De kleurnamen zijn door het nauwkeurige historisch onderzoek dat eraan vooraf gaat evenzeer een afschildering van het unieke Farrow & Ball erfgoed als de kleuren zelf.